Кога отварят завещанието на принц Филип

То е било засекретено

Кога отварят завещанието на принц Филип | StandartNews.com

На 9 април 2021 принц Филип си отиде на 99-годишна възраст. Близо половин година след кончината на съпруга на Елизабет Втора BBC излъчиха документален филм за херцога на Единбург, озаглавен Prince Philip: The Royal Family Remembers. Той е посветен на стотната годишната от рождението му.

В него са събрани спомените на членовете на кралското семейство за покойния крал консорт, оставил сериозна следа не само в историята на кралския двор, но и в сърцата на всички, познавали го лично. Интервютата са заснети както преди, така и след смъртта на принц Филип.

Няма как да не отбележим участието на принц Хари в продукцията. Той нарича своите баба и дядо "най-очарователната двойка" и не крие, че най-много му липсва чувството му за хумор.

Херцогът на Съсекс не пропуска да спомене, че загубата е най-голяма за кралицата, защото знае колко силна се е чувствала тя до своя съпруг. Знае обаче също така, че ще се справи и без него. 

"Зад това, което целият свят вижда, бяха двама души, който се обичаха много още от ранна възраст и бяха посветили живота си на службата - това е невероятна връзка", продължава емоционално принц Хари.

Камила Паркър също е интервюирана и споделя за уроците, които е научила от принц Филип. Тя е категорична, че той е показал истинското значение на ролята на консорта, която очаква и нея, когато принц Чарлз стане крал. Херцогът и херцогинята на Корнуол добавят, че принц Филип никога не е искал вниманието за себе си и е правил всичко тихо, но по точния начин, предава Daily Mail.

Принц Уилям също оценява саможертвата на своя дядо, отказал се от успешна военна кариера в един много "мъжки свят" по онова време, за да бъде стабилна подкрепа на съпругата си - решение, достойно за уважение. Принц Чарлз пък допълва, че баща му все пак си е позволявал критики към кралицата, но те винаги са били тактични и обосновани, а тя винаги се е вслушвала в тях.

А обобщението е, че всички смятат покойни принц Филип за истински пример за подражание, достоен мъж и съпруг, човек на честта и дълга. И със сигурност той ще остане завинаги в сърцата и умовете им както със своите шеги, така и с ценните си съвети.

Междувременно пък стана ясно, че завещанието на принц Филип е било засекретено за поне 90 години, за да се защити "достойнството на вдовицата му". Това е решение на Върховния съд, което не е необичайно, когато става дума за висши кралски особи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай