Километрично задръстване на "Маказа"

Километрично задръстване на "Маказа" | StandartNews.com

Километрични колони от автомобили се образуваха на граничния пункт „Маказа". В разгара на лятото българи и румънци масово използват този път като най-пряката връзка с Гърция. Заради това броят на преминаващите за денонощие достига над 10 000 автомобила, се съобщава в репортаж на Нова ТВ.

През границите към Гърция от началото на годината са преминали общо 2 300 000 автомобила. През „Маказа" тази година са минали с 30% повече автомобили в сравнение с миналата година. „От януари до юли през „Маказа" са преминали 540 000 автомобила", съобщи началникът на граничния пункт Милко Мерджанов.

Пунктът разполага само с две трасета, които работят на пълни обороти и макар проверката обикновено да отнема секунди, автомобилите са прекалено много и това води до дълго чакане. Шофьорите са наясно, че трасетата са малко, но се изнервят, защото са тръгнали на почивка и всяка минута там им скъсява времето им на плажа.

Основният поток от пътуващи освен българите и гърците, са румънците, които от миналата година насам са около половината от преминаващите. Единственият вариант да се облекчи трафикът е разширяването на пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай