Харви Уейнстейн: Аз съм забравеният пионер

Филмовият продуцент защитава кариерата си след операция

Харви Уейнстейн: Аз съм забравеният пионер | StandartNews.com

Харви Уейнстейн настоява, че е помогнал на жените в Холивуд повече, от който и да е друг кинаджия в историята на бизнеса. Продуцентът претърпя операция на гръбнака през уикенда, но сега събра сили за интервю пред „New York Post“, което той проведе от болничното си легло. Харви подкрепи смелото си твърдение с договор на стойност 10 милиона долара, който той осигурил на Гуинет Полтроу – една от обвинителките му, давайки тласък на кариерата й.

„Искам да бъда признат за постиженията си, а не съден за това, в което съм се превърнал. Имам чувството, че съм забравеният мъж. Направил съм повече филми със жени режисьори, както и повече филми за жени, от който и да е друг. И го постигнах преди 30 години, а не сега, когато е на мода. Бях първи – аз съм пионерът. Изглежда, че всички забравиха това. Благодарение на мен, Полтроу беше най-високоплатената актриса по това време. Дори с по-големи хонорари от мъжете“, заяви Уейнстейн.

Харви даде интервюто, след като гаранцията му бе вдигната на 5 милиона долара. Както знаем, той бе обвинен от няколко жени в сексуална агресия и от поливината Холивуд в неприлично поведение. Има вероятност продуцентът да бъде осъден на доживотен затвор.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай