Калин Георгиев: Няма СРС-та за журналисти

Няма повод за притеснения у хората след атентата в Бургас, заяви още главният секретар на МВР

Калин Георгиев: Няма СРС-та за журналисти | StandartNews.com

София. Има хора, които не знаят колко е скучно да се занимаваш със СРС, колко е трудно да експлоатираш СРС, на всичкото отгоре е и скъпо. Това е много сериозна, аналитична работа. Проблемът е, че ни гледат терористични организации, че ни гледат разузнавателни централи. Ние в момента сваляме картите и казваме, че националната сигурност на България не ни интересува. За мен това е дълбоко погрешно и наистина го смятам за налудничаво. Това каза Калин Георгиев, главен секретар на МВР пред ТВ7.

Относно скандала с подслушванията, главен комисар Георгиев заяви, че откакто е главен секретар на МВР, никой в МВР не е използвал СРС, така че да подслушва или проследява журналисти. Той успокои, че службите си вършат работата и няма повод за притеснения у хората след атентата в Бургас.

„Аз мога да гарантирам, че са взети всички необходими мерки за сигурността на българските граждани, но това не значи, че ние сме повишили стандартните мерки за сигурност след атентата в Сарафово. Просто не сме ги сваляли оттогава. Естествено борбата с тероризма е изключително важна тема за МВР, за структурите на ДАНС, за останалите специални служби и в момента дейността на органите на полицията са пречупени през противодействието на тероризма. Проведени са множество обучения, просто хората ни разсъждават по един по-различен начин след атентата”, каза още Калин Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай