Каква кола избра Путин, за да мине по Кримския мост

Руският президент често сяда зад волана

Каква кола избра Путин, за да мине по Кримския мост | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин кара брониран (най-вероятно) Mercedes-Benz S-Klasse W221 по реставрираната част на Кримския мост, съобщава РБК . Държавният глава пристигна на Таманския полуостров и лично разговаря със строителите.

В публикуваното видео се вижда как Путин кара луксозното немско возило и пита вицепремиера Марат Хуснулин за ремонта.

Mercedes-ът, с който Путин мина по реставрирания Кримски мост, е S-Klasse W221 (ВИДЕО) - 2

От таблото на колата става ясно, че президентът кара Mercedes-Benz S-Klasse в изпълнение W221. Вижда се още, че Путин управлява автомобила със закопчан предпазен колан.

Това е флагманският седан на немския производител, който се произвежда от 2006 до 2013 г. Автомобилът е оборудван с бензинови и дизелови двигатели с мощност от 204 до 517 к.с., а в модификацията S65 AMG мощността достига 630 к.с.

Това не е първият път, когато Путин хваща волана. През декември 2021 г. държавният глава прие лично президента на Република Беларус Александър Лукашенко преди преговорите в Ленинградска област. Тогава руският лидер караше всъдеход, отново дело на Mercedes-Benz.

Нещо повече, в колоната на Путин може да се види и Land Cruiser 200. Така че в коргежа на руския президент има само автомобили от немско или японско производство и никакви руски модели. Вероятно за това посещение са били необходими малко по-надеждни автомобили.

Реакцията на Кремъл на въпроса къде е Aurus: „Просто на място нямаше такава кола." Иначе руснаците заявяват, че Путин редовно кара различни автомобили и се хвалят с новото си производството на автомобили, с пускането на новия Aurus Komendant или с "новия" завод на Москвич, където всъщност се сглобява китайски модел JAC с руска емблема.

Ще припомним, че дясната страна на Кримския мост беше отворена за движение на 5 декември. През следващите шест-седем месеца са предвидени реставрационни дейности по втория коловоз на железопътната част на моста.

/Факти/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай