Понеделник,

Измама с домашни любимци в интернет

От: Администратор -
A
A
A

В интернет е пълно с измами и измамници, алармираха читатели на "Стандарт", опарили се от обяви за домашни любимци в интернет пространството. Схемата е следната - влизаш в сайта, в който се продават кучетата - www.dog-bg.net. Информацията на сайта е, че кучетата се доставят директно от село Българка, община Силистра чрез куриер в цялата настрана. Изборът е голям.

Избираш си, поръчваш на посочения телефонен номер. Плащаш капаро в размер на половината цена на съответното куче и на пръв поглед всичко изглежда нормално, но реалността се оказва съвсем различна. Когато дойде моментът за доставка на желаното от вас животно, никой не отговаря на телефоните или просто ги изключват. Куриерска фирма отговаря за доставката също е част от измамата. Сайтът на фирмата за доставка е http://www.animals-transport.com/index.php/2012-12-21-06-44-44. Ако все пак отговорят на посочения телефон, те заявяват, че вината е ваша и кучето ще се върне на мястото, от което е взето и сумата, която сте дали като капаро, ще се приспадне към таксата за транспортния път и на ваши разноски да отидете до село Българка.

Много хора са били потърпевши от измамата. Във Фейсбук е организира дори страница, която предупреждава хората именно за тези вид измами https://www.facebook.com/Stop.Dogkennelbg. Тъй като лъжците са били хващани друг път, те просто сменят името на сайта и продължават с измамите.

Надяваме се, че повече хора ще се ангажират с опитите да спрем хората, които се опитват да излъжат съвестни граждани, които просто желаят да се сдобият с домашен любимец. Готови сме да предоставим право на отговор на фирмата!

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички