Испанска авиоакула каца на летище София

Испанска авиоакула каца на летище София | StandartNews.com

Летим до Барселона и за 50 евро, плащаме 30 евро до Тел Авив, Малта и Малмьо

Испанска авиоакула открива нова редовна линия от Барселона до летище София. Първият полет на Vueling Airlines от столицата на Каталуня е планиран за 26 юни. Полетите ще се изпълняват всеки понеделник и четвъртък от нискотарифната испанска авиокомпания Vueling Airlines. Това е един от най-агресивните авиопревозвачи през последните години на Стария континент. Само за 10 г. след създаването си през 2004 г. Vueling Airlines вече е втората по големина испанска авиокомпания след Iberia airlines. Днес Vueling Airlines предлага полети по 118 дестинации в Европа, Африка и Азия с 82 самолета, всичките от фамилията "Еърбъс А320". За пътниците от София особен интерес представляват възможностите, които Vueling Airlines им предлага за полети до десетки градове в Испания, с които сега няма връзка.

Сред по-атрактивните са Билбао, Севиля, Сантандер, Сан Себастиян, Аликанте, Алмериа, Овиедо и др., включително и по испанските острови, като Тенерифе, Менорка и пр. Vueling Airlines предоставя и връзки с много атрактивни летища в Северна и Централна Африка, като Алжир, Казабланка, Маракеш, Танжер, Дакар и пр. За разлика от повечето нискотарифни авиокомпании Vueling Airlines винаги лети до основните летища на градовете, за да пести време и средства на пътниците си, както гласи обяснението в официалния сайт на превозвача. Сега полети до каталунската столица изпълняват само самолетите на "България ер".
Цените за първия полет до Барселона започват от 70 евро за еднопосочен билет, а за втория се предлагат все още и за 50 евро.

Още четири нови международни линии предлага на пътниците си летище София. От петък за първи път столичният аеропорт вече има редовна връзка с третия по големина шведски град Малмьо. Линията се обслужва от четвъртия самолет "Еърбъс А320" на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, който ще бъде базиран в София. Полетите София - Малмьо са всеки понеделник и петък. Самолетите ще излитат от Терминал 1 в 06.05 и ще кацат обратно в София в 11.45 часа. Южното шведско пристанище предлага много удобни връзки за Хелзингборг, Гьотеборг и до столицата на Дания Копенхаген.

От сряда, 14 май, Wizz Air откри друга нова линия от летище София - до Тел Авив. Машините на превозвача излитат в 06.00 часа всеки понеделник, сряда и петък. Досега до столицата на Светите земи полети изпълняваха основно израелските авиолинии El Al, а един полет седмично - в четвъртък, има и "България ер".
За петък, 13 юни, е планиран и първият полет по най-новата линия на Wizz Air София - Малта. Самолетите на превозвача ще летят до средиземноморския остров всеки понеделник и петък. Досега до Малта полети изпълняваше единствено Air Malta - в понеделник вечерта.

Според сайта на Wizz Air промоционалните цени до Тел Авив започват от 30 евро, а до Малмьо и Малта - от 31 евро за еднопосочен билет.

Три пъти седмично самолет до Загреб

Само след броени дни - от 3 юни, летище София вече ще има директна връзка и със столицата на най-новата страна членка на ЕС - Хърватска. По редовната линия Загреб - София ще оперират самолетите на нискотарифната авиокомпания Dalmatian Airlines. Полетите ще са три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота. Машините на превозвача ще кацат в София в 13.55 часа и ще излитат обратно в 14.25 часа. Досега пътниците за Загреб летяха през Виена или пътуваха през Сърбия с автобуси или леки коли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай