Искат оставката на Райчинов за обида

Искат оставката на Райчинов за обида | StandartNews.com

София. Жени с репродуктивни проблеми искат извинение и оставката на председателя на лекарския съюз Цветан Райчинов заради публична обида.

Българките не могат да имат деца, защото нямат елементарна хигиена и прекарват редица болести заради разпуснат начин на живот, заяви д-р Цветан Райчинов в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова ТВ в четвъртък. Освен, че е председател на лекарите, той е и гинеколог.

"Вие обидихте жените от над 270 хиляди двойки с репродуктивни проблеми в България. Такива прояви обезсмислят огромните усилия на много хора за създаване на обществена толерантност към проблемите на стерилитета", се казва в открито писмо на Сдружение „Зачатие”. Според пациентската организация думите на Цветан Райчинов са допринесли за насаждане на неверни представи за стерилитета и за несправедливо заклеймяване на жените като хора с неморално поведение.

"Да се изтъква като основна причина за стерилитет инфекциите, придобити от безразборни полови контакти на жената е не само невярно, но и изключително обидно твърдение", се казва още в писмото. Заради това от "Зачатие" настояват за извинение и оставката на председателя на лекарския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай