Има ли драма? Хари взе решение за децата си

Не иска да ги води на Острова

Има ли драма? Хари взе решение за децата си | StandartNews.com

Британският принц Хари няма да доведе от САЩ децата си - Арчи и Лилибет, да видят родината му, защото това е твърде рисковано без официална полицейска защита. Това стана ясно в съда в Лондон. Принцът съди британското правителство. Синът му Арчи е почти на 3 години, а Лилибет е на осем месеца и се роди в САЩ, след като Хари и съпругата му - американката Меган Маркъл, се отказаха да са членове на британското кралско семейство и емигрираха.

Синът му Арчи е почти на 3 години, а Лилибет е на осем месеца и се роди в САЩ, след като Хари и съпругата му - американката Меган Маркъл, се отказаха да са членове на британското кралско семейство и емигрираха.

Адвокатите на принца, който е внук на кралица Елизабет и е шести в реда за наследяване на короната, казаха на съдебно изслушване в петък, че принцът няма желание да доведе децата си в родината си. Причината била, че това няма да е безопасно, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Хари оспорва в съда отказа на британското правителство той сам да плаща, но да ползва полицейска защита, когато е във Великобритания.

Старшите членове на британското кралско семейство получават полицейска охрана с парите на данъкоплатците, но Хари загуби това право, след като с Меган се оттеглиха от кралските си ангажименти и се преместиха в САЩ през 2020 г.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай