Идва цяла седмица студ

Идва цяла седмица студ | StandartNews.com

В София вече могат да подават молби за пускане на парното

Дъждовете спират в цялата страна във вторник, но това не означава, че слънцето ще започне да грее по-силно. Максималните температури ще се вдигнат само с 3-5 градуса през цялата следваща седмица, казват синоптиците. В София в сряда те ще са 16 градуса, а в Благоевград ще стигнат само до 19 градуса. Тези стойности ще се запазят до следващия понеделник. Затова пък минималните температури трайно ще падат и в София идната събота минималната ще е 4 градуса. Малко по-рано ще застудее във Видин и Силистра, където минималната температура от 4 градуса ще дойде още в четвъртък. Най-високата минимална температура ще е 12 градуса в Благоевград и в Бургас в четвъртък, прогнозират експертите.

Заради застудяването "Топлофикация София" обяви, че има готовност парното отопление да бъде пуснато преди общото включване, съобщиха от дружеството. За целта е необходимо да се представят в деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост. Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване.

Според нормативната уредба отоплението за всички абонати се пуска при три последователни дни със средноденонощна температура под 12 градуса и синоптична прогноза за трайно застудяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай