Петък,

И на 60 г. Човекът амфибия гони рекорд на Гинес

От: Failed to load user -
A
A
A

Ще плува над 5 км вързан в чувал на рождения си ден

Благоевград. 60 години не стигат на санданчанина Яне Петков да гони рекорди на Гинес с невероятното си плуване. От сутрин до вечер известният като Човека амфибия тренира за поредното предизвикателство пред себе си. Категоричен е, че навръх своя рожден ден на 6 август ще успее да преплува най-малко 5 километра вързан в чувал. Миналата година той измина по същия начин 2 км и 30 метра за 2 часа и 47 минути във водите на Охридското езеро в Македония. През август 2011 г. той преплува 2 км в язовир „Кърджали" със завързани ръце и крака, пъхнат в чувал.

„Новата ми цел е много амбициозна, но ще я постигна. Макар нивото ми на хемоглобина да е под нормалната граница, с диагноза анемия съм. Напредвам с всеки изминал ден, техниката ми на дишане и плуване е почти съвършена", заяви за „Стандарт" Яне Петков.

Той уточнява, че постига всичко благодарение на енергията прана, която в човешкия организъм се трансформира в жизнена енергия, и на енергията на мисълта. Ще се готви всеки ден за новия си рекорд. Вече има уверението на спонсори, които ще помогнат за организацията. Те ще осигурят и необходимите средства за командировка и престой на представители на Гинес у нас.

„Целта е най-после да заснемат плуването ми, което няма аналог в света. За да признаят рекорда ми от централата на „Гинес" в Лондон", споделя Човекът амфибия. Той е духовен ученик на Петър Дънов. Смята, че за успех в живота е необходимо да следваме мъдрите слова на учителя : „Пази свободата на душата си, светлината на ума си, силата на духа си, доброто на сърцето си".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички