Сряда,

Хиляди цветя за Апостола и майка му

От: Администратор -
1836
Хиляди цветя за Апостола и майка му
A
A
A

Хиляди хора поднесоха цветя пред паметниците на Васил Левски в страната. Така те, заедно с кметовете почетоха 178-мата година от рождението на Апостола. В Карлово бяха поднесени цветя и на гроба на Гина Кунчева, майка на Васил Левски. По-късно в града бе посрещнат националният туристически поход "По стъпките на Васил Левски".

"Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме", е казал българският революционер, идеолог и национален герой Васил Иванов Кунчев - Левски. Делата му не са забравени, думите му са актуални и днес. Величието е в непреходността. Поклон!", написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

По време на честването в Бургас кметът Димитър Николов подчерта, че не трябва да разчитаме само на училището, където от учебниците се запознаваме с делото на Левски, а всеки родител и възрастен трябва да обяснява на малките деца делото на Левски.

"Забележителното е, че в онова робско време Левски изповядва революционни идеи и ценности, които и сега през XXI век го издигат пред нас като най-съвременен политик и държавник", каза зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов по време на церемонията пред бюст-паметника на Апостола в "Борисовата градина".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички