Хакнаха данни на 4,6 мил. потребители на Snapchat

Хакнаха данни на 4,6 мил. потребители на Snapchat | StandartNews.com

Вашингтон. Хакери са атакували потребителските имена и телефонните номера на 4,6 милиона потребители на приложението за споделяне на снимки Snapchat от САЩ и Канада.

Малко по-късно част от информацията е била публикувана от тях онлайн. Последните 2 цифри на телефонните номера обаче са били скрити.

След намеса сайтът вече е офлайн.

Хакерите засега са неизвестни, но чрез технологични блогове съобщават, че при определени условия биха споделили цялата информация. Те предупреждават, че акаунтите на част от вече атакуваните потребители във Facebook и Twitter също са уязвими, защото често използват еднакви пароли и имена в различните мрежи.

Хакерите казват още, че основната им цел е била да покажат на Snapchat и другите приложения и социални мрежи, че не трябва да приемат киберсигурността си за даденост.

Хакерската атака идва само няколко дни след като австралийската компания Gibson Security предупреди за слабости в защитата на Snapchat. В официално изявление в Twitter обаче заявиха, че нямат никакво участие в атаката, но е било въпрос на време такава да се случи.

Своевременно потребители на Skype станаха също жертва на хакерска атака. Тя е била дело на група с името „Сирийска електронна армия". Освен това на корпоративния акаунт на Skype в Twitter изписа съобщение: Не използвайте продукти на Microsoft. Те следят профилите ни и продават информация на американското правителство. Скоро ще разберете повече. Подпис – „Сирийската електронна армия". Надписът беше премахнат след 2 часа, но Microsoft отказаха коментар за ситуацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай