Грета Тунберг с предаване по BBC

Активистката ще разкрие и моменти от личния си живот в документалната поредица

Грета Тунберг с предаване по BBC | StandartNews.com

Грета Тунберг ще се съюзи с BBC за нова документална поредица, която ще проследи международния й поход в подкрепа на околната среда. Продукцията ще покаже младата активистка в действие, докато тя се среща с водещи международни учени, експерти, политически лидери и бизнес титани в опита си да открие надеждни начини за справяне с климатичната криза. В поредицата ще се включат и специалисти, които ще обяснят защо глобалното температурно повишение не трябва да превишава 1,5 градуса.

„Климатичните изменения са може би най-сериозният проблем в нашия живот. За това и времето е подходящо за продукция, която да запознае публиката с научните факти зад тази сложна тема. За нас е чест да работим заедно с Грета. Ще надникнем в личното битие на една глобална икона, едно от най-разпознаваемите лица на планетата“, заяви Роб Лидел, изпълнителен продуцент на BBC.

„Поредицата ще проследи и живота на Грета в личен план и трансформацията й от тийнейджърка в зряла личност, която трябва да се справи с последиците от бездействието на обществото ни. Ще станем свидетели и на съкровените моменти на младата активистка, в които тя сътворява речите си, които се излъчват и анализират навсякъде по света“, гласи официалното изявление на BBC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай