Градушка удари 6 села в Кирковско през последното денонощие

Градушка удари 6 села в Кирковско през последното денонощие | StandartNews.com

Продължават валежите в Кърджалийско. От Хидро-метеорологичната обсерватория съобщиха, че най-много дъжд е паднал в Ардинско. През изминалото денонощие отчетените количества стигат до 40 литра на квадратен метър. В село Бенковски е имало градушка, придружена със силен вятър. Ледените зърна са стигали до 10 мм. Кметът на община Кирково Сали Рамадан коментира, че градушката е обхванала четири села, освен Бенковски, още Добромирци, Горски извор и Дрангово и е нанесла сериозни поражения на селскостопанската реколта.

„Напълно унищожени са първа и втора ръка на тютюневите насаждения", обясни Сали Рамадан. По думите му ден по-рано градушка е паднала и в други две населени места на общината, където също са нанесени щети на тютюна. За месец това е втората силна градушка в община Кирково и местните земеделски производители са притеснени сериозно за тазгодишната си продукция.

От Хидро-метеорологичната обсерватория в Кърджали отчетоха, че най-малко дъжд през изминалото денонощие е паднал в община Крумовград – 5 литра на кв. м. В община Кърджали измерените количества са 9 литра на кв. м , в община Джебел – 13, Момчилград – 10 литра. Днес в следобедните часове в област Кърджали отново се очакват силни валежи.На този етап няма сигнали за щети от придошли води, службите наблюдават стриктно нивата на реките и водоемите в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай