Голямото прибиране засега без инциденти

Голямото прибиране засега без инциденти | StandartNews.com

Края на почивните дни традиционно образува километрични опашки из цялата страна, показват данните на МВР. Подстъпите към София са блокирани заради огромния брой столичани, които се връщат след неколкодневните екскурзии.

Най-тежко е положението на автомагистрала "Хемус". Огромно задръстване се е образувало в района на тунела "Витиня", а причина за тапата е ремонт. От МВР уверяват, че навсякъде има патрулни автомобили, но съобщения на пътуващи в социалните мрежи опровергават това. Колоната по автомагистралата е заела трите ленти - включително аварийната, и е стигнала след Жерково. Причината е стеснение на пътя около 7 км. от София, на което не се работи, но движението се осъществява само в една лента.

Засилен е трафикът и на магистрала "Тракия" - особено в пазарджишкия участък, където е въведено и ограничение за максимална скорост от 90 км в час в участъка от 63 км. до 90 км.

Натоварено е и движението на ГКПП-Кулата. При останалите гранично-пропускателни пунктове в страната движението е спокойно, като движението от тях е насочено основно към София, съобщава "Фокус".

Силно затруднено е и движението по пътя Перник - София в района на с. Владая, където се е образувало километрично задръстване въпреки допълнителната лента в посока столицата.

В центъра на София и по основните булеварди движението засега е сравнително спокойно. Очаква се около 300 000 автомобила да се приберат само в столицата.

Други натоварени участъци са София - Калотина, Пловдив - Капитан Андреево, Бургас - Резово и Шумен - Русе. Задръстване се е образувало по пътя Банско - Гоце Делчев, малко след разклона за село Кремен. Причината е, че движението там се осъществява в едната лента, тъй като има пропадане на пътния участък.

За момента не са регистрирани тежки инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай