Фурор в САЩ! Какво става с Кейт? /Снимки/

Принц Уилям и съпругата му приключиха тридневното си посещение в Щатите

Фурор в САЩ! Какво става с Кейт? /Снимки/ | StandartNews.com

Британският принц Уилям и съпругата му приключиха тридневното си посещение в САЩ с гала церемония за наградите "Ъртшот". Там престолонаследникът говори с оптимистичен тон за разрешаването на световните проблеми с околната среда чрез "надежда, оптимизъм и спешни действия", съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кейт и принц Уилям

Принцът на Уелс почете покойния президент на САЩ Джон Кенеди. Уилям каза, че неговата награда "Ъртшот" (Earthshot Prize) е вдъхновена от прочутата реч на Кенеди за полет до Луната от 1962 г., мобилизирала страната за изпращането на астронавти до Луната. Същото чувство за размах и спешни действия са нужни и днес за защита на околната среда, каза Уилям. 

Кейт и принц Уилям

Звездният прах за бляскавото шоу добавиха Ани Ленъкс, Ели Гулдинг и дуетът Клои и Холи, които пяха на сцената в Бостън, както и Били Айлиш, която се включи дистанционно. Кейт й Уилям намериха време да си побъбрят и с някои звезди, сред които сънародникът им Дейвид Бекъм и актьорът Рами Малек.

Кейт и принц Уилям

Уилям имаше и частна среща с президента на САЩ Джо Байдън преди церемонията. Освен това той се срещна и с Каролайн Кенеди, дъщеря на покойния президент на САЩ и посланик на САЩ в Австралия. Принцът и принцесата на Уелс разгледаха музея на президента Кенеди в компанията на дъщеря му.

Кейт и принц Уилям

Принц Уилям и съпругата му Кейт по-рано бяха приветствани официално в Градския съвет на Бостън и проследиха среща на "Бостън Селтикс".

Снимки БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай