Фози: Уволниха ме, защото не можаха да ме "пробият"

Фози: Уволниха ме, защото не можаха да ме "пробият" | StandartNews.com

София. Когато хващах камиони с цигари като началник на КПП „Гюешево" не бях контрабандист, но когато ГЕРБ дойдоха на власт, не можеха да ме "пробият" и най-лесно беше да ме отстранят. С тези думи митничарят Георги Владимиров, по прякор Фози, коментира уволнението си, предаде бТВ.

Той сподели, че шефът на митниците Ваньо Танов, депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов са искали „нещо" от него, което той е отказал. Владимиров не уточни какво и многозначително предложи въпросът да бъде зададен на участниците в разговора. „Питайте ги Борисов и Цветанов дали са пили кафе с мен на Гюешево. Те си знаят какво ми поискаха, нищо особено", поясни той.

Фози допълни, че е бил арестуван три пъти, по време на различни правителства.
„Митницата беше преструктурирана и решиха да намалят бройката "началник пункт", иначе нямаше как да ме отстранят", поясни той. Спред бившия вътрешен министър Цветан Цветанов той е един от най-известните контрабандисти в България.

Митничарят се учудва как може външна граница на ЕС с 50 митничари да няма началник пункт. По думите на Фози не само управляващите „яздят контрабандата", а и близки до тях хора. На въпрос кои управляващи има предвид той лаконично коментира – „който печаташе бюлетини."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай