Финансист оглави митницата в Русе

Новият шеф Пламен Минков дълги години бе съдия на баскетболни мачове

Финансист оглави митницата в Русе  | StandartNews.com

Пламен Минков оглави митницата в Русе. Назначението му съвпадна с разбиването на контрабанден канал за цигари след отлична координация между митница, полиция и прокуратура. 51-годишният русенец пое поста, след като спечели конкурса за началник на дунавската митница.

 

Минков всъщност има 15-годишен опит в системата, в която последно оглавяваше дирекция "Финансова-стопанска дейност и управление на собствеността" в Агенция "Митници". Кариерата на русенеца стартира още през 1999 г., като през по-голяма част от периода е работил в Русе, но е бил и зам.-началник на Столичната митница. "В София бях малко повече от 2 г., но с ясната представа, че един ден ще се върна в Русе", казва Пламен Минков. Твърди, че никога не е гонил кариера, а професионалното си развитие определя като поредица от предизвикателства и отговорности. От СV на новия митнически шеф става ясно, че първата му специалност е електроинженер с диплома от университета в Русе. След това той завършва и "Финанси" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Междувременно три години е бил и аспирант в родния си град. Русенецът се определя като диалогичен човек, който ясно е осъзнал, че за професионализма са определящи делата, а не празните приказки.

 

"Много важна за мен е работата в екип. Трябва да си диалогичен и да се сработиш с хората", разкрива новият началник. Колегите му го познават като работохолик, който не си тръгва, преди да е свършил определените за деня задачи. "Никога не съм възприемал работния ден от 9 до 17 часа", коментира Пламен Минков. Той обяснява, че работа му и на неговите колеги е оперативна и не търпи "да я оставиш за другия ден". Когато не е ангажиран служебно, русенският митничар номер 1 е със семейството си. Минков има две деца. Синът му, който е на 24 г., е студент, а по-малкото дете е 9-годишната щерка. Дълги години Пламен Минков бе и един от съдиите по баскетбол, но от миналата година не свири мачове на терена. "Запалих се като студент, а после се превърна в хоби, което изисква професионално отношение", разкрива бившият републикански съдия. Русенецът допълва, че няма как да е безучастен и то най-вече заради децата, на които трябва да се създават условия за спорт. Пламен Минков приключва съдийската си кариера през 2013 г. и сега е със статут на Дежурен представител на Българската федерация по баскетбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай