Фандъкова отговори на нападките от Атака

Фандъкова отговори на нападките от Атака | StandartNews.com

София. "Не приемам партия, чиито депутати неколкократно грубо нарушиха обществения ред, сега да застават в позата на морален съдник. В момента на гражданския натиск вместо с диалог се отговаря с опити за провокации". Така кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на нападките от Атака, че протестите в столицата нарушават обществения ред и са нерегламентирани.

Още преди две седмици Столична община е изпратила информация до Софийска градска прокуратура за това какви действия са предприети по повод антиправителствените демонстрации, които продължават 40 дена, обяснява Фандъкова. От начало на протестите тя е издала три заповеди, с които възложила на СДВР да следи за обществения ред и да предотвратява престъпления в столицата. „Проведох разговори с министъра на вътрешните работи и директора на СДВР да не се допуска блокиране на кръстовища в рамките на работния ден от малки групи от хора ", уточни Фандъкова.

"По предложение на Прокуратурата издадох заповед за осигуряване на безпрепятственото преминаване на автомобилите със специален режим на движение", уточни кметът и обясни, че прави всичко възможно да запази мирния характер на демонстрациите. Тя бе категорична, че СО и МВР няма да допуснат провокации на протестите и ще продължат да се грижат за спокойствието в София.

По-рано днес от Атака обявиха, че ще изпратят сигнал до Сотир Цацаров за това, че антиправителствените митинги в столицата са нерегламентирани и незаконни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай