"Евксиноград" излиза на нощна хайка за лисичетата

Депутатски и министерски чеда искат ваканция в резиденцията заради новата атракция

"Евксиноград" излиза на нощна хайка за лисичетата | StandartNews.com

София. Акция "Лисици" продължава с пълна пара в правителствената резиденция "Евксиноград". Спецове по лов на зверчетата правят нощна хайка, за да спипат пакостниците. От няколко седмици депутати и министри, които събират тен край Варна, забелязали, че някой краде чехлите пред бунгалата им.

Бодигардовете от Националната служба за охрана намерила леговището на мъниците. Земеделският министър Мирослав Найденов, който също почива в правителствената резиденция, реагирал светкавично. И разпоредил лисичетата да бъдат заловени, като бъдат упоени със стрелички.

"Най-вероятно става дума за малки животинки, които си играят с депутатски и министерски обувки", коментират почиващи в Евксиноград. В понеделник вечер биолози гласяха нощна хайка за зверчетата. Знайно е, че лисиците са нощни животни и точно тогава излизат на лов. Затова в правителствената резиденция ще точат стреличките с упоително вещество привечер, казаха запознати. И ще дебнат на пусия пакостниците.

От цялата история най-много се забавлявали децата и внуците на почиващите там хора от властта. Някои депутатски отрочета дори врънкали родителите си да им вземат карта за почивка в "Евксиноград", казаха врели и кипели в депутатските ваканции. "Трябва обаче да се внимава", предупреждават специалистите. И препоръчват да не се влиза в пряк досег с лисичетата, тъй като те са преносители на бяс.

Оказа се, че лисичките са си играли и са размествали пантофите и чехлите на трите хлапета на депутата от БСП Петър Курумбашев. "Няма какво да коментирам. Откъде ви е информацията?", лаконично отсече шефката на "Евксиноград" Миглена Роева.

Във варненския зоопарк с нетърпение чакат да заловят животинките. За тях вече има приготвена клетка. Биолози твърдят, че засега в историята няма описани случаи, в които лисици да са отмъквали и размествали чехлите на хора. "Но ако става дума за малки зверчета, те може така да си играят", категорични са те.

 

Из форумите

Хак им е, защото оставиха народа гол и бос

Вълна от коментари заля форумите. Повече от блогърите са доволни, че лисиците крадат депутатските обувки. Други ръкопляскат на премиера Бойко Борисов, който бил разпоредил зверчетата да се заловят живи и да не се убиват.

Ето част от мненията.

Знаещ: На всички милеещи за лисичетата ще кажа, че чакалите и лисиците са най-големите унищожители на малките и беззащитни сърни! Така че преди да се прехласвате пред "доброто сърце" на Бойко, помислете!

Анонимен: Надявам се, че лисичетата ще бъдат пуснати в гора, а не затворени в зоопарк - това е жестоко към диви животни, не мислете, че правите добро по този начин.

Анонимен: Браво на Бойко, че не е дал да застрелят лисичетата. Толкова са сладки.

Анонимен: Ами след като човеколюбивите и национално отговорни народни избраници с много старание оставиха народа гол и бос, редно е да получат малко възмездие. Въздава им го очевидно самата природа, щом като хората са така инертни, че дори не протестират.то бил разпоредил зверчетата да се заловят живи и да не се убиват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай