Експерт: БГ оръжие се продава от американски фирми

Експерт: БГ оръжие се продава от американски фирми | StandartNews.com

"Абсурдно е всичко, което се случва да приключи в следващите 5-6 години, ако умиротворителни сили не отидат на място. Вече всички продават оръжие. Българското оръжие се продава от американски фирми. Конфликтът ще намалее, когато бъдат прекъснати икономическите му основи". Това каза пред Нова ТВ експертът по сигурността Николай Радулов.

Той обясни схемата така: „Преди 7-8, десетина години българските фирми не можеха да продават никъде, особено на традиционни пазари за българско оръжие. Това обаче им се разреши, когато направиха съвместни фирми с американски фирми, базирани в Щатите, и тези фирми продават навсякъде, където има въоръжени конфликти и печелят много пари. Автоматите „Калашников" например се продават през фирма, свързана с американци и се ръководи от бивш сенатор. Така че конфликтът ще спре, когато спре неговото финансиране".

По думите му е напълно възможно да се увеличи потока на имигрантите към Европа.

„Многото жертви са граждани. Това за нас създава проблем, защото дори сред застъпниците на „Ислямска държава", има хора, които искат да живеят на места, където е спокойно. Напълно възможно е да се увеличи потока мигранти към страни с добра социална политика", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай