Джеф Безос става първият в света трилионер

Той е единственият от първите 10-милирадери в света, чието състояние е нараснало в пандемията

Джеф Безос става първият в света трилионер | StandartNews.com
  • Той е единственият от първите 10-милирадери в света, чието състояние е нараснало в пандемията

Джеф Безос ще стане първия в света трилионер, прогнозират експерти заради резкия скок на акциите на компанията му Amazon. Според техните изчисления това ще стане през 2026 година.

Джеф Безос се оказа единственият от първите 10-милирадери в света, чието състояние е нараснало в пандемията от коронавирус. Докато повечето компании и индивидуални предприемачи по света търпят финансови загуби, 56-годишинят Джеф Безос, който е най-богатият човек в света, продължава да увеличава доходите си. Тези дни Forbes съобщи, че само за един ден състоянието на Безос се е увеличило с 6,4 милиарда долара и вече достигна 138 милиарда, предаде Нова тв.

Резкият скок на богатството му се дължи на рекордния ръст на акциите на корпорацията Amazon – стойността им се увеличи с 5,3 процента. Сега една акция на компанията струва 2238 долара. Акциите пък скочиха нагоре заради пандемията, по време на която се появи нараснало търсене на онлайн стоки и доставки. Американците започнаха да купуват в интернет магазините дори тоалетна хартия.

Нарасна състоянието и на бившата му съпруга Макензи, която след развода получи 4% от акциите на компанията. Нейното богатство се увеличи с 2,2 млрд. долара и вече представлява 44,8 милиарда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай