Дървата и въглищата скочиха преди зимата

Дървата и въглищата скочиха преди зимата | StandartNews.com

Ръст на цените на дървата за огрев и въглищата забелязват потребителите в Пернишко. С повишеното търсене при застудяването увеличението се движи между 20 и 35 лева. Цепениците от широколистни дървета вече са по 75-80 лв. за кубик при 50-55 лв. през лятото. По-евтини са дървата, добитите на корен, които се продават по списък при кметовете на селата, както и иглолистната дървесина.

"Мини Открит въгледобив" търгува въглища по 230 лв. за тон, а кюмюрът от Бобов дол е с 10 лева по-скъп, но и по-качествен. Най-добри са донбаските въглища, които са около 350 лв. за тон. Фирмите, които търгуват с горива, ги доставят на адрес срещу допълнително заплащане. Те предлагат и пелети по 340-360 лв. за тон.
По-евтино въглища може да се купят директно от въгледобивните предприятия. На кантара на обогатителната фабрика на "Мини Открит въгледобив" в зависимост от едрината на кюмюра цените варират от 180 до 200 лв. за тон. Почти същите са и цените във "Въглища Перник", където се предлагат и разфасовки на чували от по 25 кг за 7 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай