Данъчни продават палат за 600 бона

Данъчни продават палат за 600 бона | StandartNews.com

Пускат на търг златно съкровище, подаряват риба на бежанци и възрастни хора

Луксозна четириетажна къща, конфискувана от Комисията по отнемане на незаконно придобито имущество, ще пусне на търг НАП в Пловдив. Имотът е в Стара Загора и е отнет заради недоказан произход на доходите от страна на собственика й. Разгънатата застроена площ е 837 кв. метра, а към къщата има и дворно място от 800 кв. м. Към жилищната площ има обособена търговска част и кафене. Данъчната оценка на къщата е малко над 600 000 лв., а НАП Пловдив ще обяви продажбата й през октомври. Подробностите ще бъдат публикувани в сайта на агенцията nap.bg. В същия сайт вече са обявени на търг 764 грама златни накити, 95 кг. сребро, 10 кг. сапфири и смарагди, и 10 броя природни диаманти, обработени като двойна холандска роза. Последните са оценени от Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян.

През август НАП в Пловдив продаде 770 г златни бижута и 72 кг сребърни, конфискувани при различни опити за контрабанда. Експресно бяха продадени 15 тона замразена скумрия, отнета от звеното за фискален контрол след проследяване стоката на фирма, идентифицирана от контролните органи като "липсващ" търговец.

Други 5 тона риба НАП Пловдив предостави безвъзмездно с решение на директора на териториалната дирекция Венелин Найденов за нуждите на Държавната агенция за бежанците, Дома за стари хора "Свети Василий Велики" в Пловдив, Домашния социален патронаж в Пловдив, както и на общините Хисаря, Смолян и Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай