Братя Аргирови загазиха! Не е истина кой ги спасява

Случката е с твърде любопитно разрешение

Братя Аргирови загазиха! Не е истина кой ги спасява | StandartNews.com

Светослав и Благовест Аргирови наистина имали проблеми със закона и то заради валута. Само че не сега, а в далечното минало.

Тогава те искали да си купят качествени инструменти от Германия, заради което „сгазили лука“. Певците близнаци получили парите като дарение от техен близък и решили да ги вложат в качествени инструменти.

След като влезнали на българска територия ги спрели на митницата. По времето на соца законът бил такъв. Дори да имаш парите като дарение, била задължително да ги декларираш в Министерството на финансите, иначе те смятат за мошеник или за валутен престъпник.И в такъв случай нямаш право да ги харчиш.

Двамата толкова загазили заради валутата, която получили, че срещу тях било заведено наказателно дело. То било по член 250 за валутна измама.Не се знае докъде щяла да продължи сагата, ако висш чиновник от властта не ги спасил, споделят двамата естрадни изпълнители.

Името на техния „спасител“ било Георги Йорданов. Той бил председател на комитета по култура и се застъпил за тях.

Помогнал им да се прекрати делото, като се обадил лично в прокуратурата.

„Оставете на мира тези момчета, та те веселят цяла България. И освен това не са похарчили парите да си купят апартаменти, а музикални инструменти от чужбина. Такива, каквито ние в България не можем да им осигурим“, защитил ги той пише Клюки.бг..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай