Брад Пит отказал да играе Нео в „Матрицата“

Актоьорът се шегува, че би взел червеното хапче...

Брад Пит отказал да играе Нео в „Матрицата“ | StandartNews.com

Холивудският актьор Брад Пит разказа пред медии, че преди много години отказал да приеме главната роля в трилогията "Матрицата". Това съобщава порталът Collider.

„Наистина вярвах, че това не е моята роля. Просто не е моя. Беше за някого другиго, сигурен съм. Ако започна да си спомням всички велики филми, които отказах, ще ми отнеме денонощия“, сподели артистът. Той припомни най-популярната ситуация в „Матрицата“, като се пошегува, че би решил да изпие червеното хапче.

Брад Пит не уточни кой герой му е предложен да играе. В същото време изданието отбелязва, че актьорът е бил смятан за кандидат за ролята на Нео.

През март 2019 г. продуцентът на филма Лоренцо Ди Бонавентура, че навремето е искал Нео да бъде жена. Ролята е била предложена на Сандра Бълок,  но тя отговорила, че не се интересува от проекта.

През февруари 2019 г. Уил Смит призна, че също е отказал да играе Нео в „Матрицата“, но не се гордее с това. Той обясни, че през 1998 г. братя Уашовски, които по това време са имали само един заснет филм „Свързан“, му представили концепцията на филма, която изглеждала абсурдна за холивудската звезда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай