Банкоматът заменя касетофона в уроците

Банкоматът заменя касетофона в уроците | StandartNews.com

София. Децата вече ще учат как да ползват банкомата и да пазаруват електронно вместо какво е това електрическо фенерче и касетофон. Това стана ясно от думите на зам. образователния министър Милена Дамянова пред БНР.

Новите познания учениците ще трупат в задължителните часове по "Технологии и предприемачество" от 1-ви до 7-ми клас. Този предмет ще замени избираемите "Домашен бит и техника" за децата от началното училище и "Икономика" за прогимназистите.

Днес вече използваме нови инструменти, нови домакински уреди, говорим за електронни магазини, за електронни плащания, няма да се налага вече да се учат децата как да използват радиокасетофон и електрическо фенерче, каза Дамянова. Според нея е немислимо едно дете, което още на две години знае как се пуска компютъра, тепърва да учи как да си пусне електрическото фенерче.

Още в първи клас говорим вече що е то цена, пари, от гледна точка на това, че децата трябва да разбират, че за изработването на всяко едно изделие са необходими финансови средства, обясни Дамянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай