Българин обгоря в пожар край Рим

Българин обгоря в пожар край Рим | StandartNews.com

Рим. Български гражданин е настанен в болница с трета степен обгаряния при пожар в плажен комплекс в морския курорт Лавиния край Рим, предадоха местни медии. 47-годишеният Димитров е настанен в отделението за интензивна терапия на болницата "Сант Еудженио" в Рим с обгаряния върху 35% от тялото.

До момента състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. Българинът, за когото се уточнява, че е вдовец, е бил през миналия летен сезон пазач на комплекса, заемащ 300 квадратни метра върху плажната ивица с бар, ресторант, съблекални и душове. Той нямал постоянно жилище и затова помолил собственика на комплекса да му позволи да преспи там няколко вечери.

Пожарът избухнал през нощта и изцяло унищожил бара и ресторанта, които били изградени от дърво. Той бил потушен едва на разсъмване с намесата на пет противопожарни групи.

По първоначални данни причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на хладилните уреди. Карабинерите, които водят разследването, очакват заключението на противопожарните експерти.
Курортното селище Лавиния е част от общината Анцио и се намира на 50 километра южно от Рим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай