Сряда,

Баба изкопа в двора 32 капсул-детонатора

От: Администратор -
1392
Баба изкопа в двора 32 капсул-детонатора
A
A
A

Взривовете за мини били завити с вестник от 1972 г.

Възрастна жена откри боен арсенал в двора си, докато прекопавала градината. Тя открила полувкопана в земята тръба. 75-годишната жена от свогенското село Владо Тричков бръкнала с ръка в бетонна тръба и извадила пакет, обвит с вестник от 1972 г. Сърцето на жената се разтуптяло от неочакваната находка, още повече че пакетът тежал много. Бабата бавно разгърнала пожълтелия вестник, но вместо жълтици открила силно ръждясали метални цилиндри. Чудела се, маела си и накрая извикала съседа. Той обаче я стреснал, като казал да не пипа, защото това били взриватели за мини. Жената се изплашила и спряла да хвърля оборски тор по земята.

Дошлите на място полицаи преброили 32 силно корозирали капсул-детонатора. Те ги прибрали в полицейското управление, а по-късно ги предали за унищожаване на служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма.
Засега не е ясно кога детонаторите са се озовали в градината на 75-годишната жена. Най-вероятно това е станало преди тя да заживее в тази къща, предполагат криминалистите. Макар обаче жената да обработва и прекопава градината си всяка година, бетонената тръба се показала на повърхността едва сега. Най-невероятно тя е била закопана по-надълбоко, но излязла на повърхността заради ерозия на почвата и дъждовете.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички