Автомивките дерат кожи в Добрич

Автомивките дерат кожи в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Буквално с часове набъбнаха цените на автомивките в Добрич. Множество автомобили потънаха в калта от потопа и цената на цялостно измиване на колата удари 100 лева, мърморят жителите на града. Цената на измиване на автомобил от 50 лв. бързо пораснала на 70 лв., а в момента автомивките приемали за миене коли от калта срещу 100 лв. Пострадали от наводнението, споделиха пред "Стандарт", че драстично са паднали цените на коли, давани за скрап. До наводнението средно за кола можеше да се получи 400-420 лв., докато сега семейство решила да предаде автомобила си, който излязъл от строя от наводнението получило оферта от 150 лв.

Градът се връща постепенно към нормалния си живот, но добричлии, които не са пострадали от наводнението се изправиха пред проблем - осигуряване в домовете им на вода за пиене. Заради дъждовете се влоши качеството на водата, подавана от ВиК и тя все още не е годна за пиене. Проверка на "Стандарт" показа, че в големите магазини 10-литровите галони са изчерпани, като вода може да се намери обикаляйки по малките квартални магазинчета.

От общината обявиха отмяна на бедственото положение и отправиха апел към дарители от цялата страна, че има нужда от хигиенизирани и опаковани постелки, завивки, хавлии, перилни препарати и консумативи за лична хигиена /сапуни, четки, пасти за зъби/, както и хранителни продукти за трайна пряка консумация.

От 10 часа в четвъртък спира функционирането на Кризисния център в зала "Добротица", като главният секретар на общината Румен Русев заяви, че хората са предупредени да се настанят временно при близки и познати. Общинското дружество "Жилфонд-инвест" има готови 12 жилища, в които могат да влязат хора, останали без дома, като усилено се работи броят на общинските жилища да се удвои до края на седмицата. "Комисии работят на терен и описват щетите и вече са обходени 277 имота. В същото време в Центъра за услуги продължават да приемат заявления за нанесени щети, като до обяд в сряда са приети 660 заявления. Комисиите приоритено обработват заявленията на хората, останали без жилища, за да може да се пристъпи към настаняване в общински такива" - каза Русев. Общината обмисля редица варианти за временни домове на хората, които пострадаха от потопа в нощта на 19 и 20 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай