Авария в "Лукойл Нефтохим"

Четирима са пострадали

Авария в "Лукойл Нефтохим"  | StandartNews.com

Бургас. Четирима работници са пострадали тежко при авария в бургаската рафинерия тази сутрин. Инцидентът е станал в 10 часа тази сутрин. Четиримата мъже са транспортирани от „Лукойл Нефтохим" – Бургас в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас изгаряния в различна степен. Двамата най-тежко пострадали са стабилизирани и в момента линейки на Центъра за спешна медицинска помощ ги транспортират към Клиниката по изгаряния в град Варна.

Най-тежко е пострадал 51-годишен мъж, който има 45% изгаряния. За да следи състоянието му с него има и лекар от Бургаската болница. Вторият, който също пътува за Варна, е 52 –годишен мъж с 15% изгаряния.

Другите пострадали са на 20 и 46 години, като имат 5% изгаряния. Те се намират в Първо хирургично отделение на МБАЛ-Бургас и са в стабилно състояние, без опасност за живота.

Най-вероятната причина за изгранията е волтова дъга.

Към 09:50 часа при планови демонтажни работи на отпаднали кабели на територията на комбината, извършвани от фирма "ПМУ" АД, възниква късо съединение, вследствие на което са пострадали четиримата служители на "ПМУ". Инцидентът не е повлиял на работата на комбината. Най-вероятна причина за възникването на късото съединение е грешна манипулация от страна на работниците. По случая е съставена комисия за изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента. Това съобщават от "Лукойл Нефтохим Бургас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай