Анджелина Джоли: Страх ме е за дъщеря ми

Расизмът е вкоренен навсякъде, заяви актрисата

Анджелина Джоли: Страх ме е за дъщеря ми | StandartNews.com

Анджелина Джоли заяви, че се е посветила да създаде свят, в който дъщеря й Захара Джоли-Пит ще бъде защитена от расизъм и дискриминация. Актрисата е изявена международна активистка, която от 20 години се бори срещу несправедливостите по света. Бившата на Брад Пит призна обаче, че сега възнамерява да се фокусира върху страданията на собствената си държава.

„Страх ме е за дъщеря ми. Над 70 милиона души около земното кълбо са били изгонени от домовете си заради война и преследване. Система, която пази мен, но може и да не опази момиченцето ми – или който и да е мъж, жена и дете само заради цвета на кожата им – не може да бъде толерирана. Съчувствието само не е достатъчно. Трябва да променим законите ни и да предприемем нещо по въпроса за безнаказания расизъм. Прекратяването на полицейското насилие е едва началото. Проблемът е вкоренен навсякъде – от образователната ни система, до политиката ни“, коментира Джоли пред „Harper's Bazaar U.K.“.

Междувременно стана ясно, че следващият проект на звездата няма да достигне до големия екран заради пандемията. „The One and Only Ivan“, базиран на истинската история на горилата Иван, трябваше да тръгне по кината на 14 август. Сега обаче от Дисни обявиха, че филмчето ще бъде пуснато директно на стрийминг платформата „Дисни+“ на 21-ви същия месец. Джоли е продуцент на лентата и озвучава гласа на слоницата Стела, която помага на Иван да избяга от своя плен. Участват още Хелън Мирън, Дани Де Вито, Брайън Кренстън и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай