Акция "Лъжец" срещу наши мафиоти в Чехия

Акция "Лъжец" срещу наши мафиоти в Чехия | StandartNews.com

Печки. Български мафиоти започват война с чешката полиция в град Печки, съобщават местните медии. От няколко дни ченгетата удрят там производители на синтетични наркотици и дилъри, зад които се предполага, че стоят няколко родни бандити. По данни на полицията дрогата е разпространявана в цялата страна.

Досега вече са арестувани 17 души при акция с кодовото име "Лъжец". В нея са включени стотици полицаи от управления в страната. По време на обиските са иззети и шест суперлуксозни автомобила. "Предполагаме, че колите са или откраднати, или са платени с пари, спечелени от наркотици", казва говорителката на чешката полиция Степанка Затлоукалова пред онлайн сайта Aha. Иззетите автомобили се намират на паркинга на полицията и са под засилена охрана.

Ченгетата са получили вътрешна информация, че българските мафиоти планират ответен удар и ще се опитат да си върнат колите обратно. "Имаме данни, че българите искат да нападнат управлението и да вземат автомобилите, защото са скрили вътре ценен товар, който все още не е открит от полицията. Затова и пазим колите. За всеки случай гумите са застопорени и със скоби", твърди полицейски източник.

Според медиите в Чехия, отразяващи акцията, българските мафиоти са успявали да изкарват милиони от производството и продажбата на наркотици. По време на обиските са намерени три фабрики за синтетична дрога и огромно количество хероин. Ченгетата са иззели още компютри, телефони и оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай