Призове за малки таланти

 Призове за малки таланти | StandartNews.com

Фондация "Димитър Бербатов" награди с почетни статуетки най-малките български таланти на 2 юни в специално издание на "Шоуто на Слави". "Успелите деца на България" отличи всички малки таланти, спечелили със своя труд призове в различни конкурси през изтеклата година. "Гордея се с тези деца и се радвам, че тази година повече хора ще имат възможност да ги видят и също да се гордеят с тях", сподели основателят на фондация Димитър Бербатов.

Пианистите Тереза Тодорова от Русе, Николай Маринов от Пловдив и Велимир Кьосев от София получиха статуетки за лауреат в област "Изкуства". За най-добри млади учени пък бяха отличени математиците Мартин Копчев от Габрово, Евгени Кайряков от Пловдив и Нгуен Чи Зунг от София. Победителите в област "Спорт" са плувците Даниел Нанков и Георгия Кадоглу от Варна и тенисистът Адриан Андреев от София. 12-годишният Давид Мавродиев от София пък беше награден в категория "Благотворителна дейност" за работата си в подкрепа на децата аутисти.

Вече седма година фондация "Димитър Бербатов" се утвърждава като близък приятел на младите таланти на България. Свидетелство за това са многобройните номинации, които всяка година журито разглежда, както и успехите на нейните лауреати на следващи състезания и първенства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай