Глобяват Ценко Чоков за кошути и елени

 Глобяват Ценко Чоков  за кошути и елени   | StandartNews.com

Откриха връзка между синовете на управника на Галиче и проверяващия прокурор

Местен подземен бос иска да събори кмета с нагласен бой, твърдят застъпниците му

Галиче със сигурност вече е най-прочутото село в България. Основната заслуга за медийната слава е на местния кмет Ценко Чоков, който вече кара пети мандат. Откакто е поел властта, вървят и споровете суров шериф или нагъл деребей е той. Заради сигнали за пореден случай на насилие, в който участва кметският син Мартин, лично главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на цялостното управление на Чоков.

Обвинители от столицата ще ровят всичко - от криминални деяния до изразходването на общински пари.

Първите резултати от прокурорската акция вече са налице. Оказа се, че кметът Чоков отглеждал кошути и благородни елени в селото. Фермата му обаче не отговаряла на изискванията по закон. След прокурори и полицаи с Ценко Чоков се захванаха и от Агенцията по храните и Регионалната дирекция на горите.

В сряда инспекторите проверили стопански двор в селото, собственост на кмета. В него се натъкнали на 35 кошути и благородни елени. Още на място проверяващите съставили протоколи за допуснатото нарушение. "Ценко Чоков е поканен на място в Агенцията по безопасност на храните във Враца, за да му бъде съставен акт за административното нарушение", съобщи директорът на институцията д-р Милчо Костурков. Той поясни, че кошутите и елените се отглеждали в добри условия, но пропускът на кмета бил, че не ги регистрирал по съответния ред.

Това не е единствената ферма, стопанисвана от Чоков. От години той отглеждал и говеда в Галиче.

Нов странен факт около кмета Чоков разкри bTV. Оказа се, че синът на прокурора Веселин Вътов, определен да разследва Ценко Чоков, води дело, в което негов основен свидетел е кметският син Мартин. Става въпрос за побой пред дискотека "Екстази" в Бяла Слатина през август 2013 г.

В същото време се оказа, че Чоков има сериозен враг в управляваното от него село.

Става въпрос за собственика на заведение Веселин Попов-Лунгара, който има завидна слава в подземния свят. Част от местните жители твърдят, че именно Лунгара се е скарал с кмета и иска да го отстрани от длъжност. Той седял и зад оплакването на младежа Радослав Илиев, че е бил пребит от сина на Чоков - Мартин.

"Помагам на тези хора, защото синът на кмета преби няколко момчета, запалиха им и къщата. На Радослав досега съм дал 140 лева, за да отиде в София и да се лекува. Имам обвинение, че съм задържан за лихварство, но това са болните амбиции на Ценко Чоков, който диктува на прокуратурата какво да пише", твърди Лунгара.

"Синът ми е студент по право, не дели никакъв лихварски бизнес със сина на Ценко - Мартин", добави още Веселин Попов.
Скандалите около скандалния местен управник Ценко Чоков едва ли ще спрат дотук. В същото време хората в Галиче са разделени на две - едните разгорещено защитават кмета си, защото ги "брани от апашите". Припомнят и с благодарност как ги закарал на море за своя сметка преди вота. Другите пък се страхуват да говорят каквото и да било, но под сурдинка обвиняват Ценко, че се държи като мафиотски бос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай