5 бона награда за издирване на подпалвачи

Камерите на панагюрска фабрика заснели двама мъже

5 бона награда за издирване на подпалвачи | StandartNews.com

Панагюрище. Ръководството на панагюрската фирма за пластмасови изделия "Бунай" АД обяви награда от 5000 лева за всеки, който помогне за залавянето на подпалвачите в нейните цехове. Пожарът лумна малко преди полунощ на 16 август и струваше 3 часа работа на огнеборците, за да го потушат, както  съобщи агенция Стандарт Нюз.

Изгоряха складови помещения на площ 600 квадратни метра, както и готова продукция. Според изпълнителния директор на фирмата Стоян Мачеев щетите са между 600 и 800 хиляди лева. Работниците сами прекратили отпуските си, за да може да подготвят нов материал и той да бъде доставен на пртньорска фирма.

Според ръководството на фабриката охранителните камери са заснели двама мъже с шапки и ръкавици, както и точния час на подпалването- 23,33 часа.

Намерено е и шишето със запалителната течност-нафта и бензин, а то и записите са предоставени на полицията. Шефът на пострадалата фирма обяви случилото се за терористичен акт и го сравни с действията на Наглите. Според него става дума за акт на нелоялна конкуренция. Той е споделил на полицаите своите подозренията.

Не ставало въпрос за нелоялна конуренция, а за рецидив, защото през 2008 година имало подобен пожар на машините в един от цеховете, а почеркът бил сходен.

От самата фирма изключват версията за действия на вътрешен човек, а за поръчители и изпълнители отвън. Панагюрската фирма заедно със служителите на реда щели да предприемат и мерки за сигурността на човешкия ресурс във фабриката.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай