30 хил. лв. дариха родителите на жертва на влака София- Кардам

30 хил. лв. дариха родителите на жертва на влака София- Кардам | StandartNews.com

Добрич. Софка Дойнова, майка на загиналата по време на пожара във влака София - Кардам Валерия Желева направи дарение към учебните заведения, в които дъщеря й е учила. Официално вчера бе представено едно от направените от Дойнова дарение - в ЦДГ 18 в Добрич, пред родители, учители и деца в присъствието на кмета на Добрич Детелина Николова.

Размерът на дарението е 30 хил. лв. С парите, дарени от майката на Валерия Желева са закупени интерактивни дъски с лаптоп и проектор за всяка от групите, озвучителна техника, кухненски уреди и кухненски шкафове.

Освен детската градина родителите на Валерия Желева дариха средства в еднакъв размер на всички други учелни заведения, които Валерия е посещавала - СОУ „Климент Охридски", Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий", детска ясла „Пролет" в Добрич и СУ „Климент Охридски", където Валерия бе студентка преди да я застигне жестоката трагедия.

Средствата, които семейството на останалата завинаги млада Валерия дари на учебните заведения са от полученото държавно обезщетение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай