25 газови фенера осветяват сватбата на Ники и Саня

Младоженците потопиха гостите в горска приказка на поляна, близо до Бога

25 газови фенера осветяват сватбата на Ники и Саня | StandartNews.com

 

Ковачевица.  Уникална горска приказка си организираха Ники Илиев и Саня Борисова. Сватбата им на поляната в Ковачевица приближи съпрузите, семействата и приятелите им до небето. "Почувствахме се по-близо до Бога", признава Орлин Павлов, авер на младоженците. За огромната компания екосбирката, продължила три дни и три нощи, е била феерия от цветя, емоции и душевни наслади. Там, под открито небе, между тостове и закачки са се зародили доста проекти в киното и театъра. Неслучайно сред празнуващите прекрасното събитие е бил целият екип на "Чужденецът" - филма, с който Ники доказа, че наистина разбира от зрелищно кино. А Боби, който направи саундтрака на българо-европейската лента, дори е хванал жартиера. Букетът пък е попаднал в ръцете на друга хубавица от "Чужденецът".

Всъщност тържеството започва от "Света Троица" в Банско. Там отец Георги венчава Ники и Саня. В храма има стол на фамилията на Мира и Георги Кадурини, майката и вуйчото на Ники. Техният прадядо е сред хората, които подкрепят всячески светите дела. Моминското и ергенското парти са са в Ковачевица и Лещен, но към полунощ се сливат за мощни наздравици.

На самата венчавка всичко е естествено. Арките от живи цветя са безкрайно прекрасни, рисуваните на ръка менчета детронират кристалните вази, газовите фенери очароват, китки са аранжирани върху вековни възглавнички, розите в прическата и воала на булката и в косите на шаферките са омайващи. Доматите, чушките и патладжаните са от местните градини, киселото мляко с боровинки за секунди се превръща в суперхит. Никакви сьомги и други измишльотини от странство. Ракията е от Лещен и Ковачевица, за да няма обидени. Пред всеки гост е поставено бурканче с мед и пожелание за щастие. Десетки свещи осветяват щастието на Ники и Саня. Орлин и "Акага" подкарват само евъргрийни. Няма показност, няма протоколност.

"Може да се общува и така - само с любими хора", категорична е д-р Мира Кадурина. "Никой не ме нарече свекърва, а майка на младоженеца", хвали се дамата. Режисьорът Бойко Илиев, нейният съпруг, пък го е ударил на песни и танци. В същата еуфория е била и сестрата на Саня, пристигнала от Далечния изток за венчавката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай