20 смъртни случая на кучета за денонощие край Елена

20 смъртни случая на кучета за денонощие край Елена | StandartNews.com

Елена. 20 домашни и улични кучета в селата Беброво и Черни дол, община Елена, са издъхнали по неясни причини.  Труповете се валят по пътя, дворове и близки ниви, предаде БГНЕС.

Потърпевшите разказват, че домашните им питомци са умирали за около 5-10 минути в страшни мъки. Те се опитвали да им помогнат, но не успявали. Днес основна тема за разговор в двете села бе именно това. Хората имат съмнение кой би могъл да посегне на живота на четириногите, но се страхуват да говорят. Разказват само как са си отивали животинките и че преди това са видели бял джип да обикаля из селата наоколо "Нищо им нямаше на кучетата. Дойдоха си, запениха се и се случи. Давах им мляко, давах им билка да ги лекувам, обаче не става. Треперят и умряха. Толкоз", разказва Милан Желев от Черни дол.

Съседът му Христо Недев разказва същата покъртителна история за смъртта на своето овчарско куче "Ходих да си прибирам овцете. Кучетата бяха с мен. За половин час стана всичко. Едното влезе в къщи и падна. Запени се и умря в агония", разказва с тъжни очи пастирът, чието куче му е било верен другар в самотните му дни в Балкана.

В село Беброво ситуацията е същата. Хората са притеснени както за животните си, така и за децата и самите себе си. Заканват се, че ако хванат злосторника, ще му се случи най-лошото. 

Разпоредена е проверка за слуилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай