Неделя,

20 мин закъсняват полетите на Летище София, влаковете се движат по график

От: Администратор -
3307
20 мин закъсняват полетите на Летище София, влаковете се движат по график
A
A
A

София. Летище София работи при зимни условия. Пистата за излитане и кацане, пътеките за рулиране и перона са почистени, информират от аерогарата. Спирачният ефект е добър. Полетите се осъществяват със закъснения от около 20 минути, поради извършването на антиобледенителни процедури.

Графикът на влаковете в столицата тази сутрин е без съществени нарушения, съобщават от Централна гара. Движението беше затруднено късно снощи от снегонавяванията и обледеняването на железопътните стрелки.Такова замръзване е обледеняване е безпрецедентно за последните пет години, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура".

По разпореждане на генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" инж. Милчо Ламбрев и във връзка с влошената метеорологична обстановка, чакалните на всички железопътни гари в страната ще бъдат отворени денонощно за пътниците. Същите ще бъдат поддържани в състояние за нормално обслужване на клиентите на железопътния транспорт. Заповедта важи до нормализиране на тежката ситуация.

Мобилизирана е цялата налична техника и експлоатационен персонал, съгласно утвърдените оперативно-разчетни планове за действия при извънредни ситуации.

С оглед на усложнената метеорологична обстановка, състоянието на железопътната инфраструктура се следи непрекъснато, за да не се допуска спиране на движението на влаковете, и аварийните екипи на НКЖИ са в готовност. Към настоящия момент цялата железопътна инфраструктура е проходима.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички