1300 деца прегърнаха училището си за юбилея му

1300 деца прегърнаха училището си за юбилея му | StandartNews.com

СОУ „Найден Геров" във Варна чака рамо за физкултурен салон от новия министър на спорта

Варна. На връх 50-годишния юбилей на варненското училище „Найден Геров" 1300 деца го прегърнаха, хванати за ръце.

Към тях се присъединиха родители, учители и много гости. Точно преди половин век в новата и модерна сграда първият випуск тогава прекрачва школския праг. От тогава до днес възпитаниците му са вече близо 10000. Сред тях е нашият посланик в Македония Иван Петков, европейският гражданин на 2013 д-р Милен Врабевски, бившата евродепутатка Душена Здравкова, народният представител от 42-ия парламент Борислав Гуцанов и много други.

Един от бившите директори на училището Петко Маринов, вече покойник, е първият деец в образованието със званието Почетен гражданин на Варна, припомня сегашната шефка Мария Нестерова.

Гордостта на училището са децата, които печелят много конкурси и олимпиади. А голямата тревога на ръководството е, че в 50-годишната си история елитното школо не е имало никога физкултурен салон. Часовете по физическо на всичките 47 паралелки се провеждат в пригодени помещения. Община Варна е финансирала проект за изграждането на физкултурен салон за 45 000 лева. За построяването му са необходими 1-1.3 млн. лева. Всички са оптимисти, че рамо за придобивката ще даде новия министър на спорта Красен Кралев, който е варненец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай