10 подаръка за меломани

10 подаръка за меломани | StandartNews.com

Цените на любимите ви играчки варират от десетачка до хиляди

Коледа е моментът, в който да зарадвате приятелите си, отявлени почитатели на музиката, ако през годината сте пренебрегнали желанията на душата им. Джаджи, книги и дискове - на пазара има всичко, само помислете кое е подходящо за вашия човек. Някои от даровете са препоръчани от списанието със статут на Библия за тематичните маниаци - "Ролинг стоун".

1. Книгите

Ще стоплите сърцето на меломана, ако под опаковъчната хартия открие "Гюс и аз" - дело на на великия Кийт Ричардс. Китаристът на "Ролинг стоунс" разказва историята на дядо си, джазмена Теодор Аугъстъс Дюпри, по-известен като Гюс. Теодора, дъщерята на Кийт, кръстена на стария музикант, е отговорна за илюстрациите в книжката. Кийт открива радостта от музиката още като дете чрез Гюс. Фотографиите от семейния албум са бонус към изживяването. "Тъкмо станах дядо за пети път, така че знам за какво говоря. Връзката, която съществува между децата и родителите на техните родители, е нещо уникално. Това е история за един от тези магически моменти", казва Кийт.

"Джери Лий Луис: неговата собствена история" на Рик Браг разказва за живота на рокмузиканта в неочаквана светлина. Популярният в жанра автор е събирал материал за биографията две години, като постоянно е бил във връзка с Джери, известен с прозвището Килър. "Това е последната неразказана рокендрол драма, която оживява в страниците", пишат критиците. "Респект: Животът на Арета Франклин" донесе слава и скандали на Дейвид Риц. Великата певица се закани да съди своя апологет, защото я изкарал мъжемелачка на младини. "25 години се ровех в архиви, документи, снимки. Отдавам почит на гения на Арета и правя с разбиране портрет на жена, оцеляла и живяла в сложната среда на шоубизнеса", контрира Риц. Всъщност преди време именно той помага на звездата да напише спомените си.

2. Албумите

Три заглавия биха зарадвали всеки ценител в този музикален сезон.

Новият албум на класиците "Пинк Флойд" е като дъжд в пустиня за маниаците. "The Endless River" продължава да катери и оглавява чартове по целия свят, издухвайки по пътя си куп наистина добри съвременни изпълнители. Това е шестият албум на бандата, който става номер едно на Острова - 20 години след "The Division Bell". Той е и последният запис на Дейвид Гилмор, Рик Райт и Ник Мейсън. Дискът е главно инструментален, само "Louder Than Words" е с текст. Еуфорията покрай събитието е толкова голяма, че някои едва ли не обявиха завръщането на Роджър Уотърс, напуснал бандата преди 29 години. Басистът публикува изявление по този повод на страницата си във Фейсбук: "Нямам нищо общо с "The Endless River".

За по-съвременно настроените купонджии е лPlatinum Edition Box Set" на Бионсе - може да се поръча в онлайн магазина www.musicmall.bg. Кутията крие два диска с музика и две DVD-та. Вътре са и новите парчета на дивата - "7/11" и "Ring Off", както и неиздавани ремикси и суперзвездни дуети.

Шърли Беси, притежателка на един от най-забележителните и неповторими гласове се завръща с новия си студиен проект "Hello Like Before". Дамата, командор на Ордена на Британската империя, издава диск след 5-годишна пауза и така отбелязва диамантения си творчески юбилей - 60 години на сцената. "Hello Like Before" е записан в легендарното студио на улицата "Аби роуд".

3. Грамофонът

Попитайте, който и да е аудиофил: нищо не може да бие топлия и пълноценен звук на винила. Грамофоните обикновено струват по 300-400 лева, но са идеални подаръци за истински ценители. Плочи също се намират на разни апокрифни места. Грамофоните вече имат USB кабел, с който можете да прехвърляте старите любими песни в компютъра и оттам - където ви хрумне.

4. Колони яйца

Колоните с форма на яйце са високи едва 24 сантиметра, но изпълват всяко пространство с богат звук, който имитира музика на живо. Ако във високоговорителите вградите цифров аудио конвертор, вече е официално: размерът няма значение. Харчат се по 1300 долара чифта.

5. Слушалките

Слушалки, които се поставят в ухото като Shure SE846 Sound, успяват да изолират околния шум и ви помагат да се потопите в плейлистата си. Звукът е чист, ясен, чувствате се като в гигантски субуфер. Powerbeats2 Wireless са едни от най-разпознаваемите марки за слушалки в света. Те са като тапи, с които слушате музика, докато, да речем, тренирате. Дело са на Леброн Джеймс и Д-р Дре, които обединяват усилия, за да ги създадат. Определят ги като едни от най-добрите - като качество на звука и здравина - за спортисти. Те са с изключителен дизайн и струват към 200 долара. Имат изключително дълбок бас - те са единствените в каталога на Beats, които идват с два спийкъра във всяка слушалка. Това означава, че получавате кристално чисти високи и дълбоки ниски с висока резолюция. Моделите Normal пасват само и единствено за вашите уши. Първо се предлагаха в Челси. Познати са като 3D-printed headphone-и. Основателят на компанията Ники Кауфман разказа, че струват по 2000 долара и отнема седмици, за да се изработят във фабрика и да стигнат до вратата ви.

6. Синтезаторът

Teenage Engineering OP-1 Portable ще забавлява истински хлапетата ви. Освен че в него има радио, те могат да композират и записват различна музика, тъй като в паметта му съществуват и доста сепли. Няма проблем и да наблягат на различни инструменти - повечко барабан или китара. Инструментът, който може да се свързва с компютъра, за да работи, се харчи по 849 долара.

7. Плейър

Елегантният по дизайн безжичен музикален плейър е идеален за хора, които никога не знаят какво да слушат. Ако завъртите външния ръб и той прескача към следващата песен, черпейки от стрийминг услугите, струва 399 долара.

8. Постери

Погрижете се за стените в дома на приятеля ви. Постерите с лика на Джими Хендрикс са от най-предпочитаните и стоят ефектно. Винтидж плакати на големите банди - също.

9. Рафтче-китара

Какъв по-хубав начин да разположите любимите си музикални биографии, освен на етажерката с форма на китара Fender? Ефектна и стабилна, лавицата се предлага за петдесет долара.

10. Тениски

Компанията Deer Dana предлага голяма гама от ръчно изработени тениски с образи на битници и хипстъри като Лил Уейн, известни личности като художничката Фрида Кало, певицата Шаде, баскетболната легенда Майкъл Джордан. Бройката върви по 60 долара. Не липсват и ефектни пепелници с лика на Рики Розей - рапъра, известен още и като Рик Рос. Начело на идеите е дизайнерката Дана Вералди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай