Връщат тленните останки на Ангел у нас след втора аутопсия

43-годишният мъж бе открит мъpтъв в апартамента си в Лондон

Връщат тленните останки на Ангел у нас след втора аутопсия | StandartNews.com

Тленните останки на актьора Ангел Генов, който внезапно почина в Лондон при неясни обстоятелства преди повече от седмица, ще бъдат върнати в България, съобщи режисьорът Георги Михалков, който преди повече от 15 години постави "Укротяване на опърничавата" от Шекспир с Ангел в главната роля в театър "София", а сега е един от хората, заели се с организацията на тъжното начинание.

"Но с никакви срокове не можем да се ангажираме, защото има подробности, които чак когато свърши всичко, ще се разберат", каза Михалков пред "Монитор".

Режисьорът обясни, че вчера в късните часове е предстояла втора аутопсия на тялото, тъй като първата не е дала ясни индикации за причината за смъртта. Майката на Генов - актрисата Нели Монеджикова, е в британската столица от миналия понеделник.

"Тя ще остане там при него до края, каквото и да означава това", коментира Георги Михалков. На въпроса кой ще поеме разноските по скъпоструваща процедура по транспортирането на тленните останки на младия човек в родината Михалков отговори: "Разноските принципно трябва да ги поеме Министерството на външните работи и поне засега няма никакъв повод да мислим, че ще има някакъв проблем. Напротив, посланикът ни (Марин Райсов - б.а.) е много отзивчив и е приел присърце цялата ситуация", коментира режисьорът, който е в почти постоянен контакт с МВнР. В организацията помагат и доста други хора, приятели на Ангел.

43-годишният мъж бе открит мъpтъв в апартамента си в Лондон. Смъртта на Генов е установена преди около седмица. След като не отговарял на телефона си в продължение на два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на апартамента му, където открили тялото на Ангел.

Актьорът Ангел Генов е роден на 26 януари 1978 г. Той е син на филмовата и театрална легенда Антоний Генов (Панайот Волов в "Апостолите" и "Записки по българските въстания") и актрисата Нели Монеджикова (сериала "All inclusive"). Внезапната му смърт при неизяснени причини и обстоятелства потресе арт гилдията у нас. „Много ми е мъчно. Има някаква карма в това семейство. Ангел имаше самовзривяващ се характер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай