Вегетарианка спечели "МастърШеф"

Вегетарианка спечели "МастърШеф" | StandartNews.com

Севда е първият носител на титлата в света, който не яде месо и риба

Хоби готвачът Севда Димитрова спечели втория сезон на "МастърШеф" България и голямата награда от 100 000 лева. Тя е и първият победител в световната история на телевизионната игра, който е вегетарианец. 39-годишната бургазлийка пребори конкуренцията в лицето на Евгени с тристепенно меню: предястие с омар, патешки гърди за основно и деконструиран чийзкейк. За първи път в шоуто участник успява точно да изпълни заявения от него десерт въпреки изключителната му сложност. За финалното ястие шеф Токев, който е част от журито, каза, че дори той би се затруднил в приготвянето му. И двамата участници допуснаха грешки, но изборът на десерт бе определящ за победата. Евгени не успя да приготви правилно октопода, който бе заявил за ордьовър, а Севда не бе почистила омара си изцяло. Сладкото предложение на Евгени обаче бе брауни, което не може да се сравнява по сложност с десерта на Димитрова.

На предварителната прожекция на финала на "МастърШеф" пред подбрана публика главният изпълнителен директор на "bTV Media Group" Павел Станчев обяви, че предстои организирането на трети сезон на предаването. "Строгото и справедливо жури, както и многобройният екип зад кадър, показаха на телевизионната аудитория, че със страст, прецизност и въображение можеш да промениш стандартите и нагласите към готвенето", допълни той. Специалната награда на публиката бе отредена за Евгени. Разликата между него и Севда бе два гласа. Той обаче също излиза като победител от състезанието, защото сбъдна две свои мечти. По време на снимките на един от епизодите неговата съпруга е родила втория му син. Евгени обаче не можа да присъства на голямото събитие заради ангажимента си към "МастърШеф". От няколко дни хоби готвачът се занимава професионално със занаята в ресторанта на шеф Петър Михалчев, който също е част от журито.

Шеф Виктор Ангелов сподели, че е горд с всички участници в предаването. Шеф Михалчев пък каза, че се радва, че им е помогнал да станат по-добри готвачи. "Не забравяйте, че понякога и ние се учим от вас", допълни майсторът на японската кухня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай