Три торти за Стояна

По традиция Валя Калоянчева първа зарадва рожденичката със сладкото изкушение

Три торти за Стояна | StandartNews.com

София. Три торти получи Стоянка Мутафова за 92-рия си рожден ден.

Първата по традиция, както всяка година, й поднесе Валя, съпругата на Георги Калоянчев и съседка на примата на родния театър.

Любо Нейков и целят екип на "Комиците" й поднесоха втората с огромна кралска корона отгоре. Всеки един от актьорите в този ден носеше фланелка със снимка на "Г-жа Стихийно бедствие" и надпис "Най-великата". Третата любимката на публиката получи на сцената на Сатиричния театър, "Алеко Константинов", където тя за пореден път игра в спектакъла "Столетие мое". Нейната героиня Малу празнува стотния си рожден ден и по този повод цялото й семейство се събира около нея. А около Стоянова се събра целият екип на постановката. Публиката аплодираше станала на крака почти всяка нейна реплика. Рожденичката, макар и болна от грип, изпълни залата със своята харизма и несломима енергия и се вихреше с пълна сила и гърло. Актрисата на всички времена получи и огромни букети с червени рози.

Няколко часа преди това Стояна се вайкаше: "Как ще изляза и как ще бъде, не знам. Може би когато стъпя там на сцената ще забравя, че не ми е добре, но сега в този момент предпочитам да съм си вкъщи в леглото. Физическото неразположение е временно и човек се справя с него по-лесно, но трудният характер е друго нещо. С това няма как да се пребориш лесно."

Мутафова, или както всички нейни по-млади колеги в Сатиричния театър шеговито я наричат "Кака" каза, че вече е на възраст, недостатъчна за всичко, което човек си пожелава. "Мечтите човек трябва да си пази. Всеки има мечти, но не трябва да ги разнасяш насам-натам. Но наистина времето, което изживях, беше малко за мечтите, които имах", сподели Мутафова и допълни: "В реалния живот съм една вечно недоволна жена. Нищо не може да ме зарадва и аз се чудя как хората могат да се радват на толкова много неща и да се усмихват непрекъснато. Това са глупости. В живота нито съм усмихната, нито ухилена. Дори и когато трябва да бъда много щастлива, мен ме е страх да не ми се случи нещо лошо. Малко съм фаталистка в лоша насока".

Утре великата комедиантка ще празнува и със зрителите в Шумен с емблематичния за кариерата й спектакъл "Госпожа Стихийно бедствие". Той ще се играе в Младежкия дом, като това ще е юбилейно издание - 800-тно по ред. На 19 февруари Мутафова пък ще се превъплъти в героинята мадам Буланже, която върти публичен дом, в спектакъла от Юрий Дачев по произведения на Илф и Петров "Златният телец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай