Радост за киноманиаците. Кои са българските ленти на "Синелибри"

Ще бъдат показани четири филма

Радост за киноманиаците. Кои са българските ленти на  "Синелибри" | StandartNews.com

До края на октомври "Синелибри" ще предложи част от най-пленителните фестивални филми но какви ли ще бъдат родните заглавия.

Българската селекция на кино-литературния фестивал е скромна, но силна, представена от адаптация на ,През чумавото" на Йовков; документален филм за участието на Фани Попова-Мутафова в нацистката пропаганда у нас; историята на изследователя Христо Пимпирев и един нестандартен  "филмов пърформанс", посветен на Цветан Тодоров.

Макар и да използва литературната основа на "През чумавото", филмът "Чума" на Иван Владимиров вероятно ще се стори актуален на зрителите. Действието се развива по време на чумна епидемия, която не подминава българските земи в началото на XIX век. Заразата изкарва най-примитивните инстинкти у хората в борбата им за оцеляване, но на фона на смъртта и страха се появява и искрица любов.

Главната роля в , Чума" е поверена на Свежен Младенов. Выв филма, продуциран от „Мирамар филм", участват още Велислав Павлов, Добрин Досев, Любомир Бьчваров, Станислав Пеев и Людмила Сланева.

"Чума" ще има две прожекции в рамките на фестивала - на 14 и 18 октомври в кино Люмиер

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай