Приятел на Лорина: Не успях да й кажа, че съм влюбен в нея

Покойната актриса казала на фотографа Ауи Рабелиста, че има фиброза на белия дроб

Приятел на Лорина: Не успях да й кажа, че съм влюбен в нея | StandartNews.com

Само най-близките хора на Лорина Камбурова са знаели, че тя е трябвало да се подложи на белодробна трансплантация. Но тя така и не я дочака. На 25 октомври 2021 г. актрисата трябваше да навърши 30 години, но вместо празненство и торта, нейните най-близки приятели споделят спомените си в нейна памет. 

"Понякога й беше трудно да си поеме въздух и изпадаше в паника. Обаждаше ми се в 2 или 3 през нощта. Беше ми трудно, защото чувах учестеното й дишане. Усещах, че пулсът й препуска. Опитвах се да я успокоявам, правехме упражнения за дишане. Веднъж ми каза "Продължавай да говориш, гласът ти ме успокоява". Предложих й да иде в болница и в крайна сметка тя отиде. Но именно там се зарази с ковид" - споделя фотографът и оператор Ауи Рабелиста в ефира на bTV, на когото тя е казала, че има фиброза на белия дроб. 

Двамата са имали много специална връзка още от момента на запознанството си на снимките на филма "Поробени". Тогава всеки от тях бил обвързан и поддържали дистанция. 

"Когато се запознахме, преди повече от 3 години, между нас имаше моментална връзка. Тя ми се усмихваше, аз се смеех. Миналата година тя се свърза с мен - искаше да си говорим. Попита ме как съм и след този момент започнахме да се чуваме по телефона постоянно."

По това време Ауи живее на Полярния кръг в Швеция, а Лорина е в Москва. Той дори обмислял да влезе в Русия като прекоси границата със Северна Финландия пеша, но това се оказва много сложно. Пандемията прави нещата още по-трудни. 

"Тя ми каза, че ще дойде при мен в Швеция, но че ще трябва да остане още известно време в Москва. Чувстваше се самотна там!' - допълва той.  

Ауи споделя, че Лорина си е давала сметка, че здравето й не е добро, а актьорската професия не е особено щадяща. Споделя, че актрисата е планирала да продължи да се снима, но да започне да живее на по-бавни обороти.

"Беше заинтригувана от моя начин на живот, защото аз живея с месеци сред дивата природа. Имам кон, кучета. Тя много искаше да изживее в всичко това. Може би в последния си разговор ме попита какво ли ще е да сме заедно - ще живеем във ферма, ще имаме коне кучета, просто ще седим на пейка, слънцето ще огрява лицата ни. Можех да си се представя така. Бях влюбен в Лори и това не е нещо, което ме е страх да споделям с хората. 

След този разговор Ауи заминава на експедиция в планината, където няма обхват. През това време Лорина му липсва много и той искал, когато се върне да й разкаже за чувствата си. "Така и не успях да го направя" - споделя фотографът. 

Българската актриса почина в Москва след здравословни усложнения. Приятелката на Лорина - Дели Алън, и Ауи, правят мемориал на актрисата на едно от най-любимите й места на нос Калиакра.  

"По време на снимките на "Поробени", тя ми сподели, че там се чувства истински свободна. Сложих нейна снимка и ми трябваше камък, за да я притисна. Посегнах към първия, който ми попадна, и той се оказа с форма на сърце. Беше толкова красиво, че се разплаках! И сега този камък е там." - разказва за паметника в памет на Камбурова нейният приятел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай