Предричат победа за Холандия на Евровизия

Мадона ще е хитът на шоуто в Тел Авив довечера

Предричат победа за Холандия на Евровизия | StandartNews.com

Холандия ще спечели Евровизия 2019. Това предричат букмейкърите, позовавайки се на залозите финала, който започва в 22 ч. тази вечер в Тел Авив. Вероятността Дънкан Лорънс да спечели надпреварата с песента се "Arcade с " е 43%, съобщи сайтът Юровижънуърлд. Прегнозите се разбинават с рейтинга на google, който постави на първо място Франция.

ВИЖ ОЩЕ: Google: Билал Асани от Франция ще покори Евровизия

След Лорънс с голяма разлика се нареждат австралийката Кейт Милър-Хайдке с песента "Zero Gravity" (12%) и шведът Джон Лендвик с композицията "Too Late For Love" (7%). Швейцарецът Лука Хани с песента "She Got Me" букмейкърите поставиха на четвърта позиция.

Финалът на конкурса "Евровизия 2019" ще се проведе в Изложбения център в Тел Авив. Тази година България не участва в песенната надпревара, въпреки успешните си класирания през последните години.

Кулминация в шоуто ще е Мадона. Кралицата участва за първи път. Като гостуваща звезда тя ще представи новата си песен "Future" с рапъра Куаво и хита си от 1989 г. "Like A Prayer". Участието на Мадона струва 1,3 милиона долара и е платено от израело-канадския милиардер Силван Адамс.

От 41 участници до финала довечера достигнаха 26 изпълнители. Това са представителите на "голямата петорка" на страните основателки на "Евровизия" /Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция/, на страната победител от миналата година /Израел/, както и певците, достигнали до финала, обясни БТА.

Концертът ще бъде открит от представителката на Малта. След това на сцената ще се представят музикантите от Албания, Чехия, Германия, Русия, Дания, Сан Марино, Северна Македония, Швеция, Словения, Кипър, Холандия, и Гърция. Във втората част на спектакъла ще гастролират представителите на Израел, Норвегия, Великобритания, Исландия, Естония, Беларус, Азербайджан, Франция, Италия, Сърбия, Швейцария Австралия и Испания.

За първи път от 2014 г. насам БНТ няма да излъчва финала. Обществената телевизия се отказа от това  поради липса на пари. Българите обаче ще могат да гледат шоуто онлайн в канала на "Евровизия" в YouTube, което ще започне точно в 22 ч. Очаква се шоуто да бъде гледано от над 200 млн. зрителите от цял свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай