Позлатяват 8800 оскара от шоколад

Позлатяват 8800 оскара от шоколад  | StandartNews.com

Кейт Бланшет връчва статуетката на най-добрия актьор
"Бърдмен" и "Юношество" водят залозите в нета

Треска в неделя вечер - за всички представители на филмовата индустрия, които очакват наградите "Оскар". Церемонията ще се проведе за 87-и път. Тя ще събере в "Долби тиътър" в Холивуд всички номинирани, за да чуем в ефир кои са големите победители - в Щатите по ABC, а у нас по bTV сinema. И докато звездите се чудят как да изпъкнат по-лъскави и неповторими по червения килим, зад кулисите стотици непознати се трудят, за да направят вечерта им незабравима.

Управителят на академията Джефри Кърланд разкри някои от приготовленията за бала, който той ще даде след церемонията. Поканени са 1500 гости, а сладкарите са изваяли 8800 от прочутите шоколадови "Оскар"-и - с покритие от 24 карата злато. Защото много от знаменитостите искат да ги отнесат вкъщи, обяснява голямата бройка един от майсторите. Лайтмотивът на партито е посветен на миналите красиви филмови моменти.

Легендарният Волфганг Пук, който отговаря за менюто на оскарите по традиция, тази година е решил да създаде по равно винтидж и модерни ястия. Идеята му е била да съчетае легендарното с иновациите.

"Точно като филмовата индустрия. Има малко от старите неща, но сме обновили програмата. Направили сме я много вкусна", твърди той. Повече от 50 "творчески" ястия ще очакват виповете от гилдията. Ще има хапки, ордьоври, салати, специалният пилешки пай с трюфели, прословутата опушена сьомга на Волфганг, американски минибъргъри с сирене "Чедър", патица с ябълкова горчица, вегетариански блюда, супа от пащърнак с бял шоколад, артишок с аспержи, бейби цвекло. Екипът сладкари е предвождан от Дела Госет, шеф на Spago. Те ще предложат ябълково желе, близалки от фъстъчено масло и ягода, млечно-шоколадова панакота с малини и череши.

Ястията и напитките са за космически суми - 540 бутилки вино за 58 000 долара, шампанско за 87 000 долара, бели трюфели за 34 000 долара, пържоли за 25 000 долара и шоколад за 20 000 долара.

Еди Редмейн и Майкъл Кийтън ще се надяват тяхното име да изскочи от жълтеникавия плик, създаден по дизайна на Марк Фредланд, а той ще бъде отворен от неповторимата Кейт Бланшет. Самата тя е носител на две статуетки - за главна в "Син жасмин" и за поддържаща за "Авиаторът". Матю Макконъхи, миналогодишният победител, ще връчи "Оскар" на най-добрата актриса. Според мнозина това е Джулиан Мур за "Все още Алис", но младата Фелисити Джоунс й диша във врата заради ролята си в "Теорията на всичко", където показва класна игра. Синеокият Джаред Лето ще съобщи коя е най-добрата актриса в поддържаща роля. Другите знаменитости, които ще раздават отличията, са Джон Траволта, Опра Уинфри, Наоми Уотс, Джей Ло, бившето й гадже Бен Афлек, Дженифър Анистън, Лиъм Нийсън, Еди Мърфи, Гуинет Полтроу.

Любопитна подробност е, че Джоли сега чака на опашката за награда за звук за "Несломен", на който е режисьор. Ако Джен й връчи наградата, двете съпруги на Брад Пит за първи път ще застанат една до друга под прожекторите.

За настроението на гостите ще се погрижи кукуто на шоубизнеса Лейди Гага, а преди и след нея на сцената ще излизат Рита Ора, Джони Леджънд, Ана Кендрик, "Маруун 5", рапърът Къмън, Тим Макгроу. Ако още не сте изгледали филмите претенденти, започвайте с "Бърдмен", "Теорията на всичко" и "Юношество". Те са сред фаворитите по залози в нета. Почти сигурно е пък, че Дж. К. Симънс ще спечели заслужено за поддържаща мъжка роля в "Камишичен удар".

За втори път шефовете на академията рекламират церемонията с "инжекция" за оргазъм. Те щели да поднесат на дамите серум за допълнително удоволствие. Някои обаче смятат, че босовете в Холивуд малко прекаляват с подобни трикове.
Миналата година Елън Дедженерис даде тон за много селфита по света, като се снима с колегите си, а преди това ги почерпи с пица - отново с цел да се почетат спонсорите на бляскавото събитие. Тази година диригентската палка е в ръцете на комика Нийл Патрик Харис, звездата от "Как се запознах с майка ви", който също се заканва, че ще направи неповторимо шоу.

Големият въпрос е чий дизайнерски тоалет ще обере овациите - "Оскар Де ла Рента", Вера Уанг, Келвин Клайн, "Диор"... Фелисити Джоунс е избрала за стилист Карла Уелч и досега се е появявала в тоалети на "Ердем", "Аликзандър Маккуин", "Диор". Джулиан Мур се е доверила на вкуса на Лесли Фремар, която й подбира дрехи от "Шанел", Том Форд, "Ив Сен-Лоран". За Розамунд Пайк се грижи експертът Раян Хестинг и наскоро тя смая със смела рокля на Вера Уанг.
каре

bTV сinema ще излъчи церемонията на живо в нощта на 22-ри срещу 23 февруари. В 23 часа започва коментарно предаване "Студио: "Оскари" с водещ Стаси Кара. Два часа и половина Стаси и нейните гости ще обсъждат номинациите в детайли, ще погледнат в историята на най-престижните филмови награди. В 2 часа започва дефилето по червения килим. Същинската част с наградите ще бъде от 3,30 часа българско време и ще бъде излъчена до самия и край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай